dinsdag 15 mei 2012

Abrikozenjam

Hoi Hoi lieve lezers,

Ik heb gisterenavond nog even lekkere abrikozenjam gemaakt.
1250 gram abrikozen (komen uit de vriezer) geleisuiker speciaal  van Van Gilze en wat vers citroensap.
En dit is het resultaat : 4 potten vol

Nu staan er maar 3 op de foto omdat ik er vamorgen al één heb opengemaakt en gegeten heb.
Mmmmmm echt lekker op brood. Kan ook in de yoghurt of vla en over ijs.

Als je zelf jam maakt heb je natuurlijk veeeeeeel potjes nodig. Vorig jaar ben ik ze maar gaan verzamelen. Toen ben ik begonnen met jam maken Vorige zomer heb ik bij de buren om lege (jam) potjes gevraagd. En ze ook bedankt met een vol potje. Mijn moeder bewaart ook lege potjes voor mij. Het leukste zijn natuurlijk de apartgevormde potjes met leuke versierde dekseltjes.

Dus met mooie, aparte, grappige  lege (jam) potjes kun je me altijd blij maken.
Ik heb weer een leuk voorraadje en ben van plan deze zomer er veel te vullen. Maar met verzamelen ga ik gewoon door!



Ik heb nu ook een foto van het label gemaakt.


1 opmerking: