woensdag 28 november 2012

prinses op de erwt

Toen mijn oudste dochter nog een baby was (alweer 9 jaar geleden) was ik vaak op zoek naar leuke spulletjes voor haar kamertje. In een kinderwinkel zag ik toen hele leuke geschilderde schilderijtjes hangen. Dat leek me leuk totdat ik er ééntje zag die van stof was gemaakt. Niet van vilt want die zag je toen ook veel. Deze vond ik helemaal geweldig. Helaas was het een beetje te duur voor mijn budget dus besloot ik er zelf één te maken van een sprookje "De prinses op de erwt" Een canvas doek gekocht, de achtergrond beschilderd, allerlei stofjes, lintjes, vilt, kraaltjes enz opgezocht en dit was het resultaat.



Hij hangt inmiddels na een verhuizing nog steeds op haar kamertje!

Het plan was om ook nog "Doornroosje" te maken maar dat is er helaas nooit van gekomen.

Leuke kerstboompjes


Al lezend en hoppend van het ene blog naar het andere kwam ik terrecht op http://mumsboven.blogspot.nl Ook zij heeft leuk dingen op haar blog staan.
Ik ben weg van die leuke kerstboompjes van papier. Die kun je heel eenvoudig zelf maken.

Hoe dat lees je op http://robin-magazine.blogspot.nl/
Hier alvast een fotootje



zijn ze niet schattig??
Als mijn kinderen zin hebben ga ik ze ook maken!

Oja, je kunt ze ook winnen met een give away http://mumsboven.blogspot.nl/2012/11/giveaway.html

Ik ga zo even op zoek naar tijdschriften die ik hiervoor kan gebruiken.
Fijne dag


Give away

En gisteren heb ik ook nog even aangemeld om mee te doen aan een give away bij http://mirjamsatelier.blogspot.nl/ in samenwerking met http://robin-magazine.blogspot.nl/


Je kunt een geweldig leuk koffertje winnen met je naam erop. Deze zou heel handig zijn voor het haakwerkje en bijbehorende spulletjes waar ik op dat moment mee bezig ben. Alles netjes bij elkaar En ik kan het dan heel handig overal mee naar toenemen waar ik maar wil!!!!
Meedoen kan tot 2 december!
Ik ben meteen ook volger geworden van Mirjams Atelier. Zo leuk !!

Give away

Ik heb alweer een leuke giveaway gevonden op http://annemarieshaakblog.blogspot.nl/2012/11/wol-en-zo-giveaway.html Bij www.wolenzo.be wordt een bon van 20euro weggegeven Die je kunt besteden in die winkel. Ze verkoopt ook ergonomische haaknaalden. Die zou ik wel eens willen proberen. En ik heb mooie katoen gezien. Ik heb een kansje gewaagd.
Meedoen kan tot eind van de week. Zaterdag wordt de winnaar bekend gemaakt!

dinsdag 27 november 2012

Vogeltjes

Het is alweer enetjes geleden dat ik iets gepost heb. Elke keer neem ik me voor wat vaker te schrijven maar op de één of andere manier komt het er niet van.

Op het moment ben ik druk bezig met het schattige patroontje van het blauwe vogeltje uit het boek
Amigurumi & Friends


Zijn het geen schatjes!
Ik heb ook al twee ringen omgehaakt waar ze straks in komen!
Één wordt voor mijn oudste en de andere wordt voor mijn jongste dochter!
Zoonlief heeft een uiltje besteld.

Ook al zo'n leuk patroontje
Er staan zulke leuke patronen ik het boek.



maandag 12 november 2012

Give away

Ik ga weer een gokje wagen
Ik zag een heel te gekke give away op www.jodymaakt.blogspot.com Ze geeft prachtige harten weg.




Tenminste dat is mijn keus, een leuke vogelvoederhanger kun je ook winnen.



Je kunt mee doen tot ergens eind november. Nu ben ik de dertigste jarig. Het zou een leuk kadootje zijn, nietwaar??
O, ja en volger ben ik ook geworden. Ze maakt zulke leuke dingen! Daar ga ik zeker vaker kijken.

zaterdag 3 november 2012

Kreadoe beurs

Vrijdagochtend was het dan eindelijk zover. Ik ging samen met vriendin C. naar Utrecht naar de Kreadoebeurs. Manlief was thuis voor de kinderen en C.'s oudste zoon L. zou smiddags een boterhammetje mee eten en met mijn oudtse weer naar school gaan. Mijn middelste B. en jongste C. gaan vrijdagmiddag nog niet naar school. C.'s jongste L. werd door opa opgehaald en zou daar blijven. Zo rond 08.10 stapte ik in de auto en reed C. tegemoet. Ze zou haar kinderen bij een buurvrouw brengen die ze dan naar school bracht en naar mijn huis lopen. ( we wonen vlak bij elkaar) Halverwege kwam ik haar tegen. We moesten maar Molenhoek/Mook om daar met de trein naar nijmegen te gaan. Vervolgens overstappen naar de trein richting Utrecht. Wat hadden we er zin in.

Na ongeveer een uur in de trein te hebben gezeten waren we in Utrecht. Daar op het station moesten we even kijken welke kant we op moesten naar de jaarbeurs. Het is voor mij heel lang geleden dat ik in Utrecht ben geweest, maar het was makkelijk te vinden. De al geprinte kaartjes uit de tas gehaald en naar binnen gegaan. Even langs de garderobe om de jassen weg te hangen en het voordeelboekje op te halen en we konden gaan snuffelen en rondkijken. In hal 7 kwam je binnen en achterin hal 8 stond ook vanalles. We besloten direct door te lopen naar hal 8 omdat het daar nog niet zo druk was. Wat veel verschillende kramen stonden er zeg. We hebben ons heel goed vermaakt. mijn vriendin C. kwam voor kralen, nou die hebben we gezien hoor. Zij kocht ook nog zeep en fimoklei. Ook stonden er veel kramen met papier en spullen om te scrapboeken en kaarten te maken. Hier en daar kon je een workshop doen. Het breiplein hebben we ook bezocht. Koffie en gebak op een terras. Bij de stand van Echtstudio ben ik goed geslaagd. Het nieuwe boekje Forrest Friends bleef aan mijn vingers plakken.

Amigurumi & forrest friends

En 8 bollen catania katoen, 2 grote ringen heb ik ook nog gekocht. Ik wilde eigenlijk nog een nieuwe haaknaald maar het was zo druk dat ik daar niet meer aan gedacht heb. Na de lunch de rest bekeken en nog 4 piepschuim bollen gekocht en twee mooie knipvellen, met uiltjes en sneeuwmannen.

We hebben een heerlijk dag gehad. Ik las net in mijn vorige stukje over Kreadoe dat ik foto's zou maken. ahum ik had mijn camera mee maar was te druk om foto's te maken, die is niet uit de tas gekomen. Sorry daarvoor. C. en ik hebben besloten om volgend jaar weer te gaan!! Ik geniet nog even na.
Het is zaterdag vandaag dus wie weet kan ik vandaag nog aan de slag en anders morgen!

fijn weekend

donderdag 1 november 2012

Bloemen gemaakt

De directeur van de school vn mijn kinderen viert zijn verjaardag vandaag. Afgelopen maandag kregen ze een briefje mee met het verzoek om donderdag een bloem mee te nemen. Een zelf geknutselde bloem of een gekochte bloem.

Dinsdagmiddag ging mijn jongste dochter C. spelen bij een vriendinnetje en daar zouden ze een bloem gaan knutselen. Toen ik haar aan het einde van de middag op ging halen hadden ze inderdaad een hele moie bloem gemaakt.

Deze is van mijn dochter C.


Éénmaal thuigkomen waren oudste C. en jongste B. heel enthousiast. Die wilden zij ook wel maken.
Woensdag middag gingen we er eens goed voor zitten. Even op zoek naar lapjes stof, knopspelden, kleine kralen, sateprikkers en een schaar en natuurlijk twee piepschuimbolletjes.

Zie hier het resultaat:


en alledrie: